fredag den 13. april 2012

Diskussioner på diskussioner på diskussioner

Pyh…med tre børn og begge forældre på arbejde er det svært at finde tid til at blogge…men, i dag skal jeg på aftenarbejde og derfor har jeg givet mig selv lov til et besøg på en lækker morgencafe, sammen med min computer.
I vores familie er redningsplankerne på stressede dage, faste aftaler… og hvis det skal virke, skal de også visualiseres. Men men men, det er langt fra altid,vi har overblikket til at få lavet disse aftaler.
For to år siden havde vi denne plan.

Det fungerede faktisk godt, men på et tidspunkt måtte vi droppe ideologien. Nu må man spille alt det computer man vil. Og efter Ramasjang kom på sendeplanen, er tv-forbruget også steget gevaldigt.
En regel vi stadig holder fast på er ”reglen for de sædvanlige eftermiddags kiks”(ja vi spiser kiks om eftermiddagen – også chokoladekiks). Man må få 6 almindelige kiks f.eks. Digestiv, Marie kiks el.l. og 2 kage kiks f.eks. chokoladekiks,Bastonie kiks el.l. Er man stadig sulten efter af have spist de sædvanligekiks, så er der frugt og knækbrød uden begrænsning.
Før vi havde denne noget rigide regel, havde vi dagligt lange laaange diskussioner om hvad man måtte spise om eftermiddagen. Det skal lige siges at min store søn pga. sin ADHD får Medikanet (det samme aktive stof som Retalin) og derfor ikke har nogen appetit så længe medicinen er i blodet. Selvom vi ”tvinger” ham til at spise lidt frokost, er hans blodsukker virkelig lavt kl. 15:30, når medicinen klinger af og appetitten vender tilbage. Og jeg kan godt glemme alt om at få ham til at spise rugbrødsmadder – hvilket jo heller ikke er det jeg selv har lyst om eftermiddagen.

2 kommentarer:

 1. Kære Signe. Nu har jeg kun selv, min lille Emma - som bliver 3 til august. Jeg syntes også det er svært, det der med HVORNÅR man ser for meget tv (hun spiller jo ikke computer, endnu)men altså, jeg er nået frem til t hun må se det fjernsyn hun vil....mest fordi JEG også trænger til at puste ud og jeg ooooorker ikke at lege hele tiden, når hun kommer hjem. Jeg føler mig af og til som en "dårlig" mor....men jeg må også huske på at Emma jo også har brug for at slappe af efter en lang dag. Det der med kiks og sådan....jeg der er jeg jo nok også lidt for "blød" og måske er det ris til egen R.. senere hen, men så må jeg tage den derfra. I sidste ende er det jo alligevel MIG der bestemmer, uanset hvad andre må tænke ;O) (selvom jeg er af og til er "bange" for om andre syntes jeg er en "slap" mor)

  Jeg kender ikke rigtig noget til ADHD men hvis 6 kiks undgår jeres diskussioner, så tænker jeg da bare, det er det rigtige, om det så er chokolade kiks eller ej ;O)

  Og jeg vil her til sidst lige slå et slag for computerspil og tegnefilm - uden det, var jeg færdig for længst, så hurra for nutidens mange maskiner ;O)

  Kram Betina

  SvarSlet
 2. Kære Betina
  Mange tak for din lange, søde kommentar.Og du har ret, det er ikke andre mennesker der skal afgøre hvad der rigtigt eller forkert i de enkelte famillier - og vi må give f.. i hvad andre tænker...men det er jo lettere sagt end gjort :o)
  KH Signe

  SvarSlet

Mange tak for din kommentar