lørdag den 28. juli 2012

Vis hensyn

Følgende samtale udspillede sig i bilen på vej til Legoland i går.
Mig: "Og så skal vi vel også have et VIS HENSYN-kort til dig, ik'?
Bjørn: "Jeg tror faktisk godt jeg kan klare mig uden. Altså jeg vil da gerne kunne springe køen over, men jeg kan jo godt stå i kø, og så ville det jo være snyd. Jeg kunne jo godt stå i kø i Tivoli."
Waoo - Vi har godt nok øvet at stå i kø efter reglen, hvis køen kun tager 5 min, så må man ikke springe over, men jeg var alligevel imponeret.
Efter tre timer i Legoland med rigtig mange mennesker, bagende sol og køer på op til 45 min., sagde Bjørn: "Nu tror jeg alligevel godt jeg vil have det kort." og ja jeg var igen imponeret. Tænk at han kender sine egne grænser så godt!
Selvfølgelig kommer tvivlen også. "Vil han nu bare udnytte et godt og hensynsfuldt system?" Men sagen er den at hans handicap ikke er en konstant størrelse, men en forstyrrelse der svinger mellem at fylde ganske lidt og temmelig meget. Han skal lære at leve med det. Og hvis han før brugte kortet på et helt Legoland-besøg og nu kan klare tre timer uden, og endda selv kan sige når hans overskud er brugt op, jamen så går hans udvikling den rigtige vej.
Derfor vil jeg holde fast i at være en imponeret og stolt mor.

3 kommentarer:

 1. Hvor er det flot. Det kan du sandelig godt være stolt af. Både at han er i stand til at mærke sine behov så tydeligt og ikke mindst kommunikere dem, men også at I har opdraget ham til ikke at udnytte sit handicap. Det er godt gået både af ham og jer.
  De bedste hilsner
  Janni

  SvarSlet
 2. Tak :-)
  Og ja det er også godt at huske på, at vi er nogle gode forældre der kæmper for vores børn.
  Signe

  SvarSlet

Mange tak for din kommentar