onsdag den 26. december 2012

Hvad julen byder på?


Jahh jeg fik den! Dem af jer der har læst mit juleinterview vil vide at mit højeste ønske til denne jul - altså når man taler om ønsker om ting og sager der kan pakkes ind - ja det var en kaffemaskine, der også kan lave kaffe latte - og den fik jeg af min søde mand.

Men som jeg også skrev i interviewet falder det mig svært at ønske mit smarte ting, når det jeg virkelig godt kunne bruge var glade børn og en lettere hverdag. (OK jeg ved godt at det lyder frelst)

For selvom jeg ellers synes vi var godt forberedte med diverse visuelle planer og aftaler, ja så oplevede vi at Bjørn brød sammen under gaveudpakningen. Han var helt sikker på at der ikke var nogen gaver til ham, og hvis der var nogen ville de være dårlige. Han græd og kunne ikke klare mere. Det lage en stor dæmper på julehyggen og det stressede mig.

Øv øv øv. Og jeg der ellers følte mig godt rustet med både en plan for juleaftensdag og en meget detaljeret plan for julegudstjenesten, som Bjørn helst vil undvære. De tidligere år er gaveudpakningen gået fint, men men... Jeg er nu gået igang med at udarbejde en plan for gaveudpakning, mens jeg kan huske problematikken.... Har da heller ikke andet at lave i disse dage.

Hvis nogen af jer har ideer, må I endelig skrive.8 kommentarer:

 1. Kære Signe,

  har ikke nogle råd, men vil bare give dig et stort virtuelt kram og sige hold nu op, du gør et stort og flot stykke arbejde for din søn!

  Du er så sej, og den perfekte juleaften er nok svær at arrangere sig ud, da Bjørn nok altid vil blive overvældet af den.

  Mange klems fra mig:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har nok ret den perfekte juleaften er ikke noget man arrengerer sig til. Af og til får jeg bare lyst til, at min største bekymring ikke altid ville være Bjørns sindsstemning.
   Men mange tak for dine kram. Du får en stak tilbage.

   Slet
 2. Jens har bare været 100 % sur over at skulle i kirke denne jul. Det er svært at nyde salmesang, bønner og prædiken, når han sidder dér og brokker sig i ét væk. I går besluttede jeg at blive hjemme. Men så ville han absolut med far i kirke alligevel. Er det ikke bare typisk! Knus til dig og godt nytår. Vi ses.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ok du har en god pointe der. De kære børn er ikke så lette at stille tilfredse. Ofte handler konflikten jo om noget andet end det man taler om... men det er jo bare en ekstra udfordring. Men jo meget typisk.
   Rigtig glædelig jul og godt nytår til jer alle - især dig og maven.(håber vi snart ses)

   Slet
 3. Kære Signe. Jeg oplevede juleaften, at Aksel ikke ville danse om juletræet. Jeg var forberedt på at alt med gaver nok ville gå galt, men jeg var overrasket over hans reaktion på juletræsdansen. Det er åbentbart ikke muligt at forberede sig på alt!
  Jeg har svaret på din kommentar til mit juleindlæg, og der skriver jeg lidt mere om, hvordan vi har tacklet juleaften i år.
  Godt nytår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Janni
   Mange tak for dine ord både her og på din side. Endnu engang er jeg kommet frem til at problemet ikke skyldes Bjørns handicap, men mine forventninger eller mine ønsker om at leve op til hvad normen gør og forventer. Der er uhyggelig mange lag i denne erkendelsesproces... og nu har den stået på i over 5 år.
   Godt nytår til dig og dine

   Slet
 4. Kære Signe.
  Nogle AS børn har rigtig god glæde af, at få en liste med et billede af hver pakke og en beskrivelse af, hvad der er i og fra hvem. Det kan virke noget absurt (men det er vi AS-forældre jo vant tit ;) men hvis det er det der skal til for at sikre, at alle julehygger ?! Jeg hørte engang Kirsten Callesen berette om dette ; )
  Mvh,
  Vibe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg kender godt til ideen og må spørge mig selv hvad det er der afholder mig fra at gøre det... Måske ønsket om at fastholde billedet af en normal familie - hvad det så er! Men mange tak for at huske mig på ideen.
   Kh Signe

   Slet

Mange tak for din kommentar