torsdag den 25. april 2013

Man må godt være stolt af sine unger


På Frejaskolen, hvor Bjørn går, har de socialfag på skemaet. Indholdet i dette fag skifter meget alt efter elevernes og gruppens behov og "overskud". Det rummer samtale om personlig trivsel og faglige svagheder, selvforståelse, handicapforståelse og opstilling af personlige mål. Men faget kan også byde på socialtræning i klassen gennem leg, spil og samtale. Det sidste vi har hørt om er, at gruppen har spillet Matador for at træne at tabe og vinde, vente på tur. Og endelig kan socialfag byde på ”indføring” i det offentlige, med spilleregler, normer, kompetencer – ja alt det der ikke lige kommer af sig selv, når man har en autisme spektrum forstyrrelse.
Jeg kan huske at Bjørn for snart to år siden var med nede og købe mælk - for at få indblik i hvad dagligdags ting koster, men især for at træne den færdighed det er at handle. Og for et år siden lærte han at tage selv hjem fra skole med tog og bus.
Lyder det som noget alle børn skal lære? Jamen det er det da også.
Men hvorfor skriver jeg om alt dette nu? Jo nu skal I bare høre. For to dage siden gik jeg og ryddede lidt op i vores haven - ikke noget med at luge, men bare at samle legetøjet sammen og smide skrald ud. Jeg brokkede mig lidt over alle de gamle børnecykler, som ligger og flyder, og Bjørn foreslog at vi solgte dem på Den Blå Avis, "Tjaa...Tjoo, men så skal der jo tages billeder og oprettes annonce og...". "Men så tjæner man jo penge" mente Bjørn. "Ok, hvis du gør arbejdet, så kan du få halvdelen af de penge vi evt. tjener" sagde jeg så.
Og han gjorde det!
Tog billede og uploadede det, oprettede annoncen, skrev hele teksten (jeg har aldrig før fået ham til at skrive noget). Og han var så stolt... det samme var jeg.

Vi var godt nok noget uenige om prisen. Jeg mener den skulle være lavere, men her træder Bjørns pengeglæde ind. Jeg tænker: "lad ham bare prøve, det lærer han jo også noget af"
Jeg håber næsten at der er nogen der bider på - det ville være endnu en sejer.2 kommentarer:

  1. Hvor er han sej - man kan hvad man vil.
    Jeg krydser alt jeg har lært, for at han får en sejr ud af anstrengelserne. Hvor kunne det være fedt for ham.

    SvarSlet
  2. Tak. Ihh hvor det varmer med din opbakning.

    SvarSlet

Mange tak for din kommentar