torsdag den 18. april 2013

En tur i baglokalet

...Altså bloggens baglokale.

Jeg har en klog veninde der bl.a. skriver på bloggen: Projekt lykke. Hun opsætter ca. en gang om året nogle bud og fokuspunkter for sig selv, af både konkret og mere filosofisk art. Da jeg for alvor gik igang med denne blog for et lille år siden, inspirerede mig til også at forsøge at formulere fokuspunkter for mig selv. Jeg lavede et punkt per måned, altså 12 områder, som jeg mente det var vigtigt at jeg gav fokus. Ikke fordi det enkelte punkt, kun skulle have fokus i en måned, men for at huske mig selv på at man ikke kan have fokus på alt det vigtigt på en gang.
Listen lagde jeg ind på en side på bloggen, som jeg ikke udgav. Siden har jeg nærmest glemt punkterne, men forleden så jeg på dem igen og blev helt stolt. Godt nok er det ikke dem alle jeg har givet lige meget interesse, men her kan jeg tydeligt se at jeg ikke har stået stille det sidste år.

Punkterne lyder således:
Juni: Jeg vil respektere mit behov for alene-tid
Juli: Jeg vil tale og tænke pænt om mig selv
August: Jeg vil værdsætte min krop, og behandle den godt
September: Jeg vil værdsætte mit ægteskab
Oktober: Jeg vil lege med alle mine børn
November: Jeg vil gennemtænke indretningen af mit hjem især 1. sal
December: Jeg vil holde orden i hjem
Januar: Jeg vil reflektere over min børneopdragelse, og forlige mig med mine valg og især fravalg
Februar: Jeg vil være kreativ - med papir, stof, garn mm.
Marts: Jeg vil forholde mig til min omverden gennem medier
April: Jeg vil vedligeholde traditioner og skabe nye
Maj: Jeg vil sige fra


Jep... jeg leger med mine børn!
Det hele er en proces, så der er ikke noget jeg kan sige jeg er færdig med, men der hvor jeg især er stolt er Jeg vil respektere mit behov for alene-tid og Jeg vil lege med alle mine børn. Jeg er også ganske godt tilfreds med min indsats med at vedligeholde traditioner og være kreativ - her har blog-verdenen været en stor inspiration og hjælp.
Punkterne der halter bagefter er til dels Jeg vil forholde mig til min omverden gennem medier, men især Jeg vil værdsætte min krop, og behandle den godt.

Pointen er at når jeg husker at se min tilværelse i et større perspektiv, er der mere at være stolt af og glæde sig over end det modsatte.4 kommentarer:

 1. Hvor er det godt fundet på med de punkter. Jeg er sikker på, at man ved at skrive sådan noget ned, bliver mere bevidst om at holde fokus på det der betyder noget for en.
  Det er jo et eller andet sted lidt det samme jeg har gang i, når jeg forsøger at prioritere vores hverdag med hvad der er vigtigst. Måske skal man bare acceptere, at ikke alt kan have fokus hele tiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Præsis.
   Jeg synes også det hjælper mig med at fastholde den positive indfaldsvinkel og giver medvind til en til tider meget krævende hverdag at blogge og følge andres blogs.

   Slet
 2. Det er jo fokuspunkter, som jeg synes, giver rigtig god mening.
  Jeg er sikker på, dine børn nyder at lege med mor. Så må mine børn nøjes med samvær med mor på andre vilkår. Jens er holdt op med at spørge, om jeg vil lege med ham.
  Heldigvis er vi efterhånden blevet bedre til at være sammen om andre ting end leg.
  Med hensyn til de medier dér: Jeg ved, at du har fundet en vej ind i mediernes verden. Jeg har fundet en anden vej ind i mediernes verden, nemlig ugebrevet A4, som ikke længere er et ugebrev, men et dagsbrev indeholdende én artikel eller ét interview.
  Af én eller anden grund, så minder det mig om aarstidernes måltidskasser, hvor man for en periode lader andre træffe et valg om, hvad man skal have at spise til aftensmad. Det kan man kalde dovenskab, men man kan også kalde det åbenhed...

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt, for det var faktisk et indlæg hos dig der inspirerede mig til fokuspunktet om at lege med alle mine børn. Der skal streg under alle og ikke under lege.
   Ugebrevet A4 lyder dejlig overskueligt og det at nogen tager valget for mig er også fint, men tanken om at skulle nå at læse en artikel hver dag... det er lige til at give mig dårlig samvittighed.

   Slet

Mange tak for din kommentar