mandag den 22. juli 2013

Visuel sommer

Man ved måske at det er god autisme-pædagogik med systemer, planer og visuelle oversigter. De bruger det dagligt på Bjørns skole og vi bruger det også, ikke dagligt, men ved særlige lejligheder - som f.eks. sommerferien.
Her er vores plan for denne sommerferie (Jeg offentliggør den først nu, hvor vi er forbi perioderne, hvor vi ikke er hjemme)

De visuelle planer gør det tydeligt for Bjørn hvad vi skal, og det hjælper også os andre med at huske aftaler, så vi kan være tydelige og entydige over for ham. Overblikket mindsker uroen ved det ukendte og det mindsker diskussionerne.

Side 1:
Side 2:


Side 3:


Side 4:


Side 5:
Side 6:7 kommentarer:

 1. Puha Signe, sikken et arbejde, det er bare så flot. Jeg bliver helt svedt bare ved at skulle forberede en ferie, men hvis man så samtidig skal lave det fine skema. Der skal noget energi og overskud til. Jeg håber I alle har og fortsat får en dejlig ferie.
  Kh. Lena

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihh mange tak. Jo det tager tid og jeg når også at bande en del over det, men jeg ved at det er til fordel for hele familien så...
   Man tak....

   Slet
 2. Det er virkelig et fint styukke arbejde, du har gjort- jeg blev også lidt impoberet over det store stykke arbjede- men tænk, at det kan give mere ro, så er det jo det hele værd. Jeg har lavet en plan til min datter, for hvem der putter hende- ved godt, det ikke er helt det samme, men jeg kan mærke på hende, at så kan hun indstille sig på, hvem der putter hende, istedet for at skulle til at diskutere det ved sengetid (og vi forældre kan også planlægge det, så vi ikke diskuterer hvem der skal ahve lov at se et afsnit af Selfridges idag:-)) Knus Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Heidi
   Det er lige præcis det samme, du beskriver med din datter. Og det er helt almindeligt - forskellen er bare at der er meget mere af det hos en autist... og så er han jo 12 år.
   Rigtig mange tak for dit svar.
   Signe

   Slet
 3. Det er virkelig flot og gennemført Signe. Jeg tager hatten af for det arbejde der ligger bag. Vi har holdt sommerferie i to uger uden skema og uden problemer, men jeg tænker alligevel at det ville være rart for Aksel at få lidt overblik. Han er dog slet ikke i stand til at overskue mere end den dag vi er i gang med indtil videre, så det er kun dagsskemaer vi ville skulle lave.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Det handler jo om hvad der giver vores børn trykhed. Bjørn ville også godt kunne holde ferie uden, men der bliver overskud til mere, hvis han/vi har et skema. Dagsskema lyder ret uoverskuelig, men da Bjørn brugte dem, da han var 7 år, lavede jeg skemaer med velcro, så jeg kunne lade de aktiviteter side der blev gentaget hver dag og kun skifte den der var forskellige. Det fungerede rigtig godt.
   Signe

   Slet

Mange tak for din kommentar