torsdag den 8. august 2013

Duften af lavnedel


Kender I de fine lavendelduske?
Fra gammel tid brugte man dem til at lægge mellem sit tøj eller sit sengetøj, så det kunne dufte godt... selvom det ikke blev vasket så tit. Jeg synes det er så fine og så er de egentlig ikke så svære at lave. Jeg ville gerne lave en DIY. men jeg har desværre ikke selv lavendel i haven, så det må blive med tegninger frem for fotos.

Man plukker 9 eller 11 lavendelblomster med lange stilke og vælger et smukt bånd på 50-70 cm.

(Jeg lægger altid blomsterhovderne lidt forskudt så de til sammen fylder ca 10 cm, men det er ikke nødvendigt)Så vikler man båndet stramt om den lille buket lige under blomsterne.
Nu bukker man forsigtigt stilkene ned over blomsterhovederne en efter en idet man fletter båndet skiftevis over og under stilkene.
Når man er kommet en gang rundt om blomsterhovederne, hiver båndet lidt skævt så det passer at man kan fortsætte rundt igen. Fordi man har et lige antal blomster passer det at de stilke der før blev flettet under båndet nu kommer over og omvendt.


Når man har flettet hele vejen uden om blomsterhovderne er dusken færdig og man afslutter ved at binder en sløjfe med det sidste af båndet.
Wola!2 kommentarer:

  1. Dem kender jeg, jeg kalder dem bare lavendelkolber :) mit aller første blog indlæg handlede om dem ;) det er fin DIY du har lavet :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor sjovt! Jeg har aldrig kendt navnet lavendelkolber, men kan da se af en Googlesøgning at det er hvad de hedder. Sjovt :-)

      Slet

Mange tak for din kommentar