fredag den 27. april 2012

Diskussioner på diskussioner på diskussioner # 2


Når tingene ikke kommer af sig selv, må man hjælpe dem på vej. Det er nok de færreste der oplever at deres børn helt af sig selv kommer og siger: "tror du ikke jeg er stor nok til selv at klare nogle flere ting? F.eks. kunne jeg da godt selv smide mit vasketøj i kurven, eller stille min madkasse i opvaskemaskinen." Ikke hjemme hos mig ihvertfald.

Det kan godt være, at nogle forældre er så meget på forkant, at de for længst har lært deres børn disse småting - længe før de er ved at skrige over følelsen af at være en mellemting mellem en blæksprutte, en tjener og en rengøringskone.

Som tidligere nævnt er det ikke nok at sige den slags hjemme hos os. Jeg gentage "vær sød at hænge din jakke op" 1000 gange, og vil stadig finde børnejakker smidt i entreen. Men visuelkommunikation... det virker...nogen gange

5 kommentarer:

 1. Hvor er det nu, du får alle tegningerne fra?

  SvarSlet
 2. Jeg roder lidt rundt i det med hensyn til din blogs titel. Tror den hedder: Nu klapper hesten. Hvilket også er en god titel!
  Jeg afprøver desuden forskellige muligheder for at kommentere... Prøver at få det til at virke, som jeg gerne vil have det til at virke.

  SvarSlet
 3. jooo det lyder også godt...men kan en hest klappe?
  Jeg får tegningerne fra pogrammet Boardmaker, som først og fremmest er et piktogram bibliotek. Det er desværre ikke et særlig fleksibelt program - så jeg drømmer om at lave et nyt, men har vist ikke evnerne.

  SvarSlet
 4. HURRA for visuel kommunikation! Det tror jeg også 10o% på. Tror jeg vil gøre dig kunsten efter når ungerne bliver lidt ældre. Selv opererer vi med 'stjerner' (små, laminerede powerstars fra Super Mario) som børnene tjener, når de gør det de bliver bedt om, og mister når de ikke hører efter (og kan bruge til f.eks. at spille Wii eller DS for.). Det virker ok, men den holder nok ikke helt når de bliver et par år ældre.

  :-)

  Kram fra Jane

  SvarSlet
 5. Super ide med powerstars. Det giver jo rigtig god mening - især når man kender Super Mario. Vi har haft noget med perler, men det virker kun i perioder.
  Knus

  SvarSlet

Mange tak for din kommentar