søndag den 3. november 2013

Tanker om tid!

Susanne på bloggen Mit krearum har lige skrevet et rigtig godt indlæg om glippofobi, altså frygten for at gå glip af noget. Og jeg følte mig godt og grundigt ramt. Der er så meget jeg gerne vil og så få timer i døgnet til at nå det alt sammen.
Og helt ærligt og uden hverken jantelov eller storhedsvandvid, så når jeg faktisk en del.

Tag bare denne uge. Ud over arbejde og dagligdag med børn og mand, har jeg også nået at fejre Halloween og Allehelgensdag. Jeg kan sætte tjek ved at lave græskarlygter... godt nok på arbejdet, og...

... sætte lys i dem uden for min dør ... som godt nok er fremstillet at morfar.


Derudover havde Morten alle tre unger med ud og "raste halloween" (hedder det det?) torsdag aften, hvor jeg var på den mest fantastiske smahing-date med tidligere omtalte Susanne. Du kan læse mere om vores date her. 


Med andre ord kan jeg også sætte tjek i både socialtid og kreatid.

Fredag aften var hele familien til halloween på Vanløses hovedgade, Jernbane Allé. Det må give tjek i familietid og noget med at videregive traditioner.

Lørdag var Freja og jeg på workshop om Mexicanske nicher. Halloween som vi efterhånden kender den med græskar og uhyggelig udklædning er jo en meget amerikansk tradition, men den mexicanske alle dødes dag og den danske allehelgensdag udspringer af det samme. 


Her kan I se min kreation. En niche lavet i en lille æske, med et pyntet skelethoved inden i og et billede af den fascinerende Frida Kahlo på bagsiden.Det gav endnu et tjek i kreatid og så samtidig et tjek i mor-dattertid.

I dag søndag har jeg dels været ganske kort på arbejde til allehelgensgudstjeneste som jeg skrev om sidste år (læs her). Bagefter var jeg med Bjørn i Planetariet, hvor han mødtes med sin bedste ven i hele universet.
Altså må jeg i dag have fået tjek i noget mere med traditiontid og i mor-søntid.

Der er helt sikkert flere ting jeg kunne nævne. Og på trods at alt dette føler jeg stadig ikke jeg har nået alt det jeg gerne ville....

Og dette fører mig frem til en tanke, jeg for tiden arbejder med at sluge. Nemlig at det ikke bare er mig, der er utilstrækkeligt eller dårlig til at prioritere min tid, nej det er noget rigtig mange kender. Det er et menneskeligt vilkår, at vi ønsker at nå mere end hvad der er fysisk muligt, og derfor også almindeligt at mærke en frustrationen over ikke at kunne nå alt.


4 kommentarer:

 1. Hej Signe

  Hvor er det bare vildt godt skrevet! Sluger dine ord råt - men vi er jo (tilsyneladende) også på samme bølgelængde for tiden :)

  Din Frida Kahlo deko er top sej - skægt at se noget så kulturelt markant anderledes! Var I mange til workshoppen?

  Ville selv elske at bo i nærheden af et så livligt kulturhus, men det åbner vist først i Køge ca 2017...

  Så engang en tv-udsendelse (Heldige kartofler) med Ghita Nørby, hvor hun i sin rosenhave fortalte om vigtigheden i altid at fokusere på det man når, og ikke på det, man ikke har nået.

  Hver søndag samler jeg selv op på ugen og laver en "ta dah" liste over ugens begivenheder og gøremål. Det er vildt så meget man egentlig når, selvom man ofte kan føle sig håbløst bagud...

  Sikke mange tanker på sådan en alle helgens weekend.

  Kærlig hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er vildt og en lille smule skræmmende, men mest dejligt som vi har "kontakt".
   Workshoppen var godt besøgt, men det var tænkt som et børnearrangement, hvilket jeg ikke havde fanget i første omgang. Eller... Jeg havde Freja med... Men det foregik på børnebiblioteket og det var langt fra alle voksne der selv lavede noget....

   Det var faktisk et rart indlæg at skrive, fordi jeg netop fik listet op alt det jeg havde nået... Så ja glæd dig over det du Nürnberg frem for at være skuffet over det du ikke når.

   Vi ses jo snart igen... Må da også lave en ny smashdate... Måske åben for andre???

   <3 Signe

   Slet
 2. Ih Signe hvor lyder det som en hel fantastisk uge. Bare det at nå at lave noget med mere end et barn er jo helt vildt.
  Sikke fine lygter og den niche er bare vildt flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret og det gælder om at huske på alt det gode.
   Tak for din ros... De nicher var rigtig sjove at lave.
   <3 Signe

   Slet

Mange tak for din kommentar