Struktur og visualisering

For børn med en autisme spektra forstyrrelse (ASF) kan struktur og visualisering hjælpe til en nemmere tilværelse. Jeg har lavet mange planer og oversigter som giver vores søn den forudsigelighed han har brug for, så han ikke bliver stresset og reagere med vrede eller sorg. Vores søn reagerede altid når han var ude eller når ting forandrede sig. Hjemme og sammen med mig var han mere tryk og rolig. Derfor startede jeg med al lave en plan til ham for den tid han var i skole. Jeg lavede planen i en mappe, så han kunne have den med i skoletasken.
Senere kunne vi gå over til et næsten almindeligt skoleskema
 
Efter at han blev tryk ved skolen var denne plan ikke længere nødvendig.

Jeg lavede også planer over dage der var anderledes, f.eks. ferier. Disse planer bruger vi stadig, men de er ikke nødvendige nær så ofte.
2 kommentarer:

  1. Hvor er det nogle flotte tegneserier, Signe!! Jeg er helt benovet! Måske også almindelige børn kunne have gavn af sådan nogle for at skabe overblik i situationer som kan være uoverskuelige...

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak! Jo jeg tror alle kan have glæde af sådan nogle oversigter. Morten og jeg bruger dem også til os selv. Og så hektisk som vores verden efterhånden er blevet, kan vi vist alle få brug for lidt struktur og overskuelighed.

      Slet

Mange tak for din kommentar