lørdag den 29. december 2012

Julesysler

For vores familie er juledage lig med hjemmedage. Vi plejer godt nok at tage på nogle turer f.eks. i svømmehal eller i skoven. Men i år er vi i den situation at Johannes har en meget hårdfør forkølelse så derfor vil vi ikke udsætte ham for mere kulde, og bliver hjemme. Det bliver godt nok til en del fjernsyn, computer og lignende. Men men for morderens vedkommende også noget hækle/strikke-tid.onsdag den 26. december 2012

Hvad julen byder på?


Jahh jeg fik den! Dem af jer der har læst mit juleinterview vil vide at mit højeste ønske til denne jul - altså når man taler om ønsker om ting og sager der kan pakkes ind - ja det var en kaffemaskine, der også kan lave kaffe latte - og den fik jeg af min søde mand.

Men som jeg også skrev i interviewet falder det mig svært at ønske mit smarte ting, når det jeg virkelig godt kunne bruge var glade børn og en lettere hverdag. (OK jeg ved godt at det lyder frelst)

For selvom jeg ellers synes vi var godt forberedte med diverse visuelle planer og aftaler, ja så oplevede vi at Bjørn brød sammen under gaveudpakningen. Han var helt sikker på at der ikke var nogen gaver til ham, og hvis der var nogen ville de være dårlige. Han græd og kunne ikke klare mere. Det lage en stor dæmper på julehyggen og det stressede mig.

Øv øv øv. Og jeg der ellers følte mig godt rustet med både en plan for juleaftensdag og en meget detaljeret plan for julegudstjenesten, som Bjørn helst vil undvære. De tidligere år er gaveudpakningen gået fint, men men... Jeg er nu gået igang med at udarbejde en plan for gaveudpakning, mens jeg kan huske problematikken.... Har da heller ikke andet at lave i disse dage.

Hvis nogen af jer har ideer, må I endelig skrive.søndag den 23. december 2012

Lillejuleaftensdag

To do på sådan en lille jillejuleaften
  1. Bytte gaver med farmor og farfar - Check - det var hyggelige
  2. Fabrikere spiseligt pynt til juletræet - Check
    • Vanillekranse Ups! vi havde ikke flere - hele familien må hjælpes med et lave en potion - også Johannes - I kan tro de blev fine
    • Abrikoser og figner dyppet i chokolade - og det blev liget til en del ekstra konfekt, da Morten har fået en chokolade fontæne i julegave af sit arbejde. 
    • Columbineringe på snor 
  3. Pynte træet - Check 
Plus det løse - pyh nu er jeg træt


lørdag den 22. december 2012

Julegaver vol.3 - sidste del

Der er så de sidste gaver. Jeg opdager hvert år at selvom jeg virkelig nyder at pakke fint ind, ja så gør jeg ikke helt så meget ud af de sidste som de første...

torsdag den 20. december 2012

Sidste øjeblik

"Jeg kan da godt lige nå at strikke et par vanter til min mor" Kender I den tanke? For mig er det næsten blevet en tradition. Jeg må lige lave en ekstra gave til min mor... som hun tit først får 1. juledag, fordi den ikke når at blive færdig.
Men hvad? I dag mødtes vi og byttede gaver og min mor sagde: "Ja gaven til Johannes, må jeg lige have igen, få den er altså ikke syet helt færdig" :-)

onsdag den 19. december 2012

Femte vindue

I Vanløse har vi et helt fantastisk julemarked i slutningen af november. Det hedder Bizar Bazar, og der kan man finde de skønneste og mest funky julepynt. I år købte jeg bl.a. disse smukke fugle ophæng, som godt nok ikke er meget for at lade sig fotografere, men som nu pryder et af vores vinduer.tirsdag den 18. december 2012

Så er juletræet i hus

Jeg savnede min christianiacykel i dag. Vores juletræ skal nemlig være så højt at ingen i familien kan kigge over det. Det siger Freja selv :-)

mandag den 17. december 2012

Julegaver vol. 3

Denne dag har budt på:
En syg mand.
En Johannes med øjenbetændelse.
Et besøg hos min dygtigt psykolog, hvor jeg lod tårerne over min søde og for tiden ret så krævende store søn.
En rotte-begravelse (Frejas kæledyr, der lå døde i buret i går)
... og - heldigvis lidt gaveindpakning.

Jeg skal sparre jer for billeder at de første punkter.

Hvis du har lyst til at se gaverne tættere på, så har jeg lagt dem på Pinterest

søndag den 16. december 2012

Den smukkeste muuu-bjørn

Jeg har vundet!!! I går så jeg på Annas blog at jeg var den heldige vinder, og allerede i dag har jeg modtaget pakken, da Anna var så sød at komme forbi med den (Vi er nærmest naboer, ja verden er lille.)


Johannes fik æren af at pakke op og udbrød straks MUUU!!! (man kan næsten se det på det sidste billede) Så nu har vi en muuu-bjørn.

lørdag den 15. december 2012

Julegaver vol.2

Ja hvis du kun så billedet og ikke overskriften, tænker du måske: "Hvad har hun nu gang i?"
I dag var det planen at hele familien skulle på julegaveindkøb. Jeg fik ikke nået det hele sidste lørdag, og der er jo også Mortens gaver og børnenes gaver til hinanden. Men men... i nat vågnede vi ved at Johannes kastede op... lille stakkel. Altså Morten blev hjemme med lille manden og jeg tog afsted med de to store. 
Nu er jeg næææsten færdig med indkøbene og kan gå i gang med indpakningen...Uhh jeg elsker det!


torsdag den 13. december 2012

Kreativ uden fordom

Dagen i dag har budt på lidt af hvert. Er tilbage på arbejde igen, men ikke helt på toppen. Havde derfor besluttet at gå tidligt, men skæbnen eller virkeligheden ville det anderledes. Kom meget træt hjem og frygtede for en konfliktfyldt eftermiddag med hovedpine og trætte børn. Men... ja jeg ved ikke helt hvordan... pludselig var jeg i kreaværkstedet med alle tre unger. Ok jeg legede mest med Johannes, men Bjørn fik kreeret denne super fine sprællemand. Det er så sjældent at han gider klippe klistre - og altid kun, hvis han selv må bestemme. Manden her er så typisk ham. Skæv og anderledes. Om den er køn...tja...


Bjørn fik lidt hjælp af mig og af denne geniale bog, som flere af jer sikkert kender.


Frejas kreationer må i se en anden dag. Hun er en rigtig Shane-pige der aldrig bliver færdig, men bliver ved med at få flere ideer.

onsdag den 12. december 2012

Santa Lucia, Santa Lucia

Ja jeg ved godt at det først er i morgen, men på Frejas frit afholdt de det altså i dag. Måske er det kun fordi jeg er hendes mor, men hvor er hun dog smuk min datter!


tirsdag den 11. december 2012

ØV

I dag skulle jeg have været med til at afvikle den årlige børnehave-julegudstjeneste. Vi genfortæller juleevangeliet, med lidt forskellige fokus fra år til år, men tit har jeg fået æren af at spille engel. Ja her skal ikke fnises! Jeg nyder at klæde mig helt i hvidt med vinger og glorie og danse syngende rundt og drysse fjer på de søde børn. Men i år... av og ve... i år har jeg ligget i sengen og været syg. ØV
Billede fra 2010. Kan I finde mig? 

mandag den 10. december 2012

Glæden ved at give

Åh jeg håber jeg når det...
Nu har jeg nået at lave et par gaver til de indlagte børn, men mon de også når frem til Mette inden den 12.? Jeg håber!


søndag den 9. december 2012

Juleinterview

Janni har en dejlig blog om livet med anderledes børn. Hun har spurgt mig ,om jeg ville medvirke i et juleinterview og det ville jeg da hellere end gerne. Jeg vil altid gerne medvirke til at udbrede viden om autisme. Har du lyst til at læse mit juleinterview, eller nogle af de andre gode indlæg, så klik her.  

Julegaver vol. 1

Pyh jeg nåede ikke at lave et indlæg i går. Jeg var på julegave-indkøb hele dagen og fik klaret en stor del af årets gaver. Mine forældre samler hvert år deres børn - altså også mig - på Tølløse st. Så tager vi sammen med Høng-Tølløse-lokaljernbane til Slagelse, hvor vi køber julegaver. En mærkelig tradition? Ja måske. Men for en del år siden gik det op for mig, at mine forældre har mødt hinanden i Høng, så på en måde fejre vi lidt deres første møde på vores juletur. Og så er det altså i år 32. gang vi er afsted (og jeg er 34) så det er da en tradition der vil noget.

fredag den 7. december 2012

Det giver mening...

En af mine arbejdsopgaver her op mod jul er at uddele julehjælp. I forbindelse med min Give Away fortalte jeg om de fantastiske strikkedamer i kirken, hvor jeg arbejder. De mødes hver uge og strikker og hækler, og det de fremstiller bliver solgt ved forskellige lejlighed. Alle det de tjener, plus lidt mere, som vi får fra forskellige fonde, kommer i julehjælpspuljen. I starten af december kan folk så søge om økonomisk støtte til jul. Jeg har så til opgave, sammen med en af præsterne at gennemlæse ansøgningerne og fordele pengene. I år er vi helt oppe på 37 ansøgere. Nogle ansøgninger er virkelig sørgelig læsning. Men det giver god mening at få lov til at uddele julehjælp og forhåbentlig også lidt juleglæde.

torsdag den 6. december 2012

3 gange af det hele... og 3.+ 4.vindue

Når man vælger at få mange børn... tja så får man også mange glæder og  - for at sige det lige ud - meget arbejde. Vi forsøger at skære alt det overflødige og "ikke så vigtige" væk fra vores hverdag, men det er meget lettere sagt end gjort. I går var vi til julehygge i Johannes vuggestue... i dag julehygge på Bjørns skole. Begge dele var sådanset hyggeligt, men hold nu op... det er svært at presse så meget ind i vores hverdag. Jeg ved ikke hvordan andre gør...

Men som de siger i Vigge og Rasmussens dejligt skøre "Julestjerner" på DR... Julen er hjerternes fest... 

hmmm giver det mening?

Disse hjerter er en gave jeg fik af dejlige Jane fra Brilleting for...(hjælp) 10 år siden. 

Disse hjerter har fulgt mig meget længe. Jeg klippede den til mit vindue julen efter
jeg var flytter hjemmefra. De har ikke længere hæderspladsen i stuen, men de har
været oppe hvert år og de gør mig glad.

onsdag den 5. december 2012

Andet vindue

I mit andet stuevindue er der stjerner. Den store super flotte med lys i er købt og så har jeg selv lavet de otte små og pyntet dem med forskellige knapper og bånd. 

tirsdag den 4. december 2012

Første vindue

Ok... Når man har sat sig selv det mål at skrive et juleindlæg om dagen, bliver det ikke lige genialt hver dag. I dag kan I se mit nyest vindue - altså det vindue, med den yngste pynt. Kræmmerhusene er fra sidste år.

mandag den 3. december 2012

Barnet i krybben

Hjemme hos os har vi meget forskelligt julepynt. Jeg kan ikke bestemme mig for en stil, og jeg synes også at det er hyggeligt med de forskellige minder der er i pynten.
I en vindueskarm har vi et julelandskab, med både nisser, rådyr og den hellige familie med vise mænd. Og landskabet forandre sig gennem december, når der kommer små fingre forbi... og det er helt fint.
Johannes har en forkærlighed for Jesus barnet i krybben. Han skal både kysses godnat og puttes mange gange.

søndag den 2. december 2012

Glædelig advent

Sådan kom min adventskrans til at se ud i år. Der findes så mange flotte muligheder. Jeg kan godt lide at adventskransen er en krans, fordi det er sådan et godt symbol på liver der fortsætter gennem vinter og kulde - både den udenfor og den inden i.lørdag den 1. december 2012

Jule-snobberi

Jeg indrømmer gerne selv, når det kommer til æbleskiver, så er jeg en snob. Jeg mener de skal være hjemmebagte, hvis de skal være rigtige. Og så skal de vendes med strikkepind så de bliver hule inden i.
Mmm de var gode.

Hvis du skulle få lyst til at prøve - og har en æbleskivepande - så er her en opskrift.

250g mel
125g smør
½ l mælk
4 æg
½ spsk sukker

Del æggene og pisk hviderne stive.
Smelt smørret og bland det med de øvrige ingredienser.
Vend hviderne i med en dejskraber til sidst.

God fornøjelse!